DUBEN V MŠ


V jarních měsících v mateřské škole pozorujeme změny počasí, probouzející se zvířátka, poznáváme jarní kytky a posloucháme štěbetání ptáků, kteří se již vrací z dalekých krajů. V dubnu také odemkneme naši školní zahradu zlatým klíčem a využijeme ji k pohybovým hrám a činnostem.

Ve čtvrtek 4. 4. čeká děti ve 2. tř. Ježečků a 3. tř. Berušek projektový den „Zachraň kamaráda“. Při tomto programu se děti doví, co je náplní jednotlivých záchranných složek a praktickým hravým způsobem se seznámí se základy první pomoci.

V sobotu 6. 4. vystoupí nejstarší děti se svým pásmem básniček na vítání občánků na Městském úřadě.

V úterý 9. 4. zažijí všechny děti nový program „Písečná animace“. Jde o kreslení příběhů v písku za doprovodu hudby, kdy vše se snímá kamerou a přes projektor promítá na plátno. Součástí programu je i interaktivní část, kdy děti ve skupinách samy kreslí do písku a obrázky sledují na projekci.

Ve středu 10. 4. se vydá 29 předškoláků z mateřské školy k zápisu do základní školy.

V úterý 16. 4. čeká děti pohybový program s prvky bObles. Několik těchto prvků už ve školce máme a děti je využívají pro upevnění stability a rovnováhy, ale také pro rozvoj soustředění a koncentrace. Lektorka děti provede správným používáním jednotlivých prvků a prakticky vysvětlí, co který prvek rozvíjí.

Ve středu 17. 4. proběhne fotografování dětí s jarním motivem. V šatnách dětí je seznam pro zapsání zájmu/nezájmu o focení a pro případné zájemce z řad sourozenců bude opět časový rozpis příchodu na focení.

V pátek 19. 4. ráno vyjedou předškoláci do Valašského Meziříčí na dopravní hřiště a na exkurzi na hvězdárnu.

V tomto týdnu se také více zaměříme na téma ekologie- ochranu naší planety, naučíme se, co můžeme dělat pro to, aby naše Země byla zdravá a krásná a oslavíme „Den Země“.

V pátek 26. 4. si připomeneme slet čarodějů a čarodějek. Už během dopoledne budeme ve školce hrát různé čarodějné hry, míchat lektvary a čeká nás velký čarodějnický rej.

Ráda bych vás pozvala na odpolední společnou akci rodičů a dětí „Slet čarodějů a čarodějek“ v pátek 26.4. od 16. hod. Více informací na plakátku.