ÚNOR V MŠ


Leden jsme v mateřské škole prožívali přípravami na Dětský karneval a Šibřinky. Touto cestou chci poděkovat všem rodičům, kteří se zapojili do přípravy, průběhu i úklidu po obou akcích. Děkujeme také všem sponzorům za jejich příspěvek. Veškerý výtěžek z akcí bude použit na další aktivity pro děti- kulturní a společenské akce, společný výlet, dárky pro děti.

Na přelomu ledna a února čeká postupně všechny třídy projektový den s Malou technickou univerzitou – stavitel města. Ve 2. tř. Ježečků byl program 30.1., v 1. tř. Koťátek bude 6.2. a ve 3.tř. Berušek bude 8.2.

Ve středu 28.2. přijede za dětmi malíř Lubomír Dostál, který ve svém programu  „Letem světem s  malířem“ bude učit ve 2. a 3. tř. děti malovat.

Dále budeme navštěvovat tělocvičnu ZŠ, kde mají děti větší prostor ke cvičení a pohybu a vyzkouší si i cvičení na nářadí, které v mateřské škole nemáme. Předškoláci také navštíví 1. tř. základní školy, kde se podívají, co už prvňáčci umí a vyzkouší si, jak se sedí v lavicích. Termín- 27.2. .

I letos se děti z naší školky zapojily do soutěže PEZ- sportujeme rádi. Jejich společný obrázek je vystaven na internetových stránkách PEZ, kde můžete pro nás všichni hlasovat až do 12. 2. 2024 (www.pez.cz/proskolky).

Rodiče dětí, které navštěvují mateřskou školu posledním rokem budou postupně seznamováni s doporučujícím materiálem MŠMT vytvořeným odborníky na předškolní vzdělávání: „Desatero pro rodiče dětí předškolního věku“. Je určen rodičům, kteří se zajímají o vzdělávání svého dítěte a vítají přehled základních dovedností, které má mít dítě před vstupem do základní školy. Tento materiál naleznete na našich webových stránkách www.mskelc.cz a na stránkách ministerstva školství. V naší mateřské škole každý týden procvičujeme hravou formou a nabízíme i rodičům rozpracovaný jeden z bodů tak, abychom společnými silami stihli vše procvičit k bezproblémovému přechodu dětí z mateřské do základní školy.